Retourneren

Is het mogelijk mijn bestelling te retourneren?

Ja dat kan zeker. Het kan natuurlijk altijd een keer voorkomen dat je niet helemaal tevreden bent over jouw aankoop of dat er iets is misgegaan. Dat vinden wij vervelend. Daarom heb je 14 dagen bedenktijd.

Duurzame denkwijze!

Toch willen we je wel vragen te allen tijde bewust na te denken over het retour sturen van een product. Niet omdat we niet bereid zijn je te helpen, maar omdat het onze mooie planeet niet ten goede komt. Hieronder willen we je meenemen in de achterliggende gedachte van een duurzame denkwijze.

Online shoppen is tegenwoordig makkelijker dan ooit tevoren. En dat heeft gelukkig ook heel veel voordelen. Maar hierdoor zijn Nederlanders helaas ook Europees kampioen ‘retourzenden’ geworden. Gemiddeld sturen Nederlanders, naar schatting, 15% van hun aangekochte pakketjes weer retour. Dit verschilt natuurlijk per sector, bij modeartikelen is dit zelfs 30% tot 40%! Helaas is retourneren duur en, nog vervelender, slecht voor het milieu.

Voor de klant zijn retourzendingen vaak helemaal gratis, dus merk je er zelf weinig van in je portemonnee. En dan hebben we het nog niet over de extra vervoerskosten, verpakkingsmaterialen, CO2 uitstoot en de arbeidsuren van de betrokken dienstverleners. Dit kost Nederlandse webshops zo’n tientallen miljoenen euro’s per jaar. En hoe sneller jij je pakketje in huis wil, des te meer CO2 uitstoot dit kost. Wees je hiervan bewust!

Vanuit Droogbloemenboeket.eu willen we daarom retourneren zo veel mogelijk voor zijn. Dit doen we door verschillende kwalitatieve foto’s, vanuit verschillende invalshoeken per boeket, op de website te plaatsen. Hiermee hopen we dat jij op voorhand een goed beeld van onze producten hebt. Al kan een boeket natuurlijk iets afwijken, omdat elk boeket met de hand gemaakt wordt.

Op basis van het bovenstaande duurzaamheidsoogpunt, rekent Droogbloemenboeket.eu de kosten voor retourneren volledig door aan de klant. Dit om de klant bewust te maken van koopgedrag en zo het aantal retouren, en daarmee de ecologische voetafdruk van het bedrijf, zo veel mogelijk te beperken.

Ondanks het bovenstaande (met goede bedoelingen uiteraard) kan het natuurlijk nog steeds zo zijn, dat jij je aankoop graag retourneert. Geen enkel probleem, wij staan voor je klaar. Hieronder lees je hoe jij jouw bestelling kunt retourneren.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren ?

Stap 1

Doe alle artikelen in de bijbehorende verpakking en doe alles terug in de verzenddoos.  

Stap 2

Ga naar https://droogbloemenboeket.myparcel.me en volg die stappen die daar worden aangegeven. Print het retourlabel en plak deze op de verzenddoos.

Stap 3

Breng de verzenddoos zo spoedig mogelijk naar een postNL punt. De retourkosten zijn wel voor eigen rekening. Het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten storten wij zo snel mogelijk terug op je bankrekening. De terugbetaling kan tot 14 dagen na ontvangst van het retourpakket duren. Bewaar de Track & Trace code goed van de retourzending. 

Onze retourvoorwaarden ?

  • Retourneren kan alleen binnen de gestelde retourtermijn van 14 dagen.
  • De retourkosten die worden gemaakt zijn voor eigen rekening.
  • Zowel de kosten als het risico van verzenden zijn bij een retournering voor eigen rekening.
  • Stuur de artikelen die je wenst te retourneren in één zending terug om ervoor te zorgen dat de retourzending spoedig kan worden verwerkt.
  • Wij nemen retourzendingen alleen in behandeling als deze in originele staat inclusief labels en verpakkingen worden teruggestuurd. Beschadigde en/of gebruikte items worden geweigerd en teruggestuurd. 
  • Zonder track & trace code wordt er geen onderzoek gedaan naar vermiste retouren. Houdt er dus rekening mee dat bewijs van verzending met track & trace code een vereiste is om in aanmerking te komen voor terugbetaling.
  • Klopt je bestelling niet ? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@droogbloemenboeket.eu en vermeld je naam en bestelnummer en geef aan wat er aan je ontvangen bestelling niet klopt.